Pamtit će je brojne generacije

Umrla je Vesna Mrša, dugogodišnja profesorica šibenske gimnazije i književnica

Vesna Mrša bila je rođena u Gornjoj Stubici, u Hrvatskom zagorju, a nakon završenog Filozofskog fakulteta u Zagrebu 31 godinu je radila kao profesorica hrvatskog jezika u šibenskoj Gimnaziji. Publicirala je  i dvije monografije Vodička glazba i Recitali. Za svog radnog vijeka održala je i dva tečaja hrvatskog jezika za gradiščanske Hrvate, bila je i jedna od autora nastave na Radio Šibeniku tijekom Domovinskog rata, a na Radio Šibeniku je i uređivala posebne priloge ‘Razmišljanja o knjizi’ i ‘Jezični savjetnik’.

Budući da sam već u godinama pa sam i posenilila ili, kako bi Šibenčani rekli, rebambila sve više mi se vraćaju neki doživljaji i slike iz djetinjstva koje sam unijela u pjesme, a kako sam  rođena u Hrvatskom zagorju neke sam stihove napisala na kajkavskom jeziku – otkrila je Vesna Mrša na predstavljanju zbirke svojih pjesama ‘Nebeska izložba i prizemlje’ u Zagrebu prije šest godina.

Profesorica Mrša napisala je i romane ‘Preko’ i ‘Sve te večere’ te zbirku pjesama Dalekozor. Više od 35 godina bila je aktivna članica Matice Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.