U bolnicama 60 covid pacijenata

Udio pozitivnih među testiranima u našoj županiji iznad prosjeka Hrvatske

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 193 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije, što je više od 40 posto testiranih, objavili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Među novozaraženima su 104 osobe s područja Šibenika, 35 osoba s područja Vodica, 18 osoba s područja Murtera, 10 osoba s područja Rogoznice, osam osoba s područja Tisnog, pet osoba s područja Tribunja, četiri osobe s područja Pirovca, tri osobe s područja Biskupije te po dvije osobe s područja Drniša, Primoštena i Skradina.

Trenutno su 542 aktivna slučaja oboljenja. U šibenskoj bolnici liječe se 44 osobe, od kojih je 10 osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 16 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1173 osobe. Od toga je 1165 bliskih kontakata oboljelih, a za osam osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 458 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.


Pratite nas i na društvenim mrežama: