237 aktivnih slučajeva

U županiji troje novooboljelih, isto toliko i preminulih. Prva cjepiva primit će zdravstveni radnici šibenske bolnice

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području županije tri osobe su oboljele su od COVID-19 infekcije.

Nažalost, preminule su tri osobe, muškarac (1953. god) koji se liječio od COVID-19 infekcije u šibenskoj bolnici, te jedna muška (1937. god)  i jedna ženska osoba (1939. god) koji su se liječili u kninskoj bolnici.

Trenutno je 237 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 38 osoba, od kojih je tri osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 24 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1026 osoba.U posljednja 24 sata uzorkovano je 14 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

– Danas tijekom popodnevnih sati u našu županiju stiže 155 doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 tvrtke Pfizer-BioNTech, koja će se distribuirati zdravstvenim ustanovama i domovima za starije i nemoćne osobe. Prva cjepiva primit će danas u 18.30 sati zdravstveni radnici Opće bolnice Šibensko-kninske županije koji rade s COVID-19 pacijentima, u ambulanti interne medicine u poliklinici šibenske bolnice – priopćili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: