Testirano 467 uzoraka

U županiji danas velik broj novooboljelih. Preminula je jedna osoba

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 176 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije i to 75 osoba s područja Šibenika, 33 osobe s područja Drniša, 28 osoba s područja Knina, 15 osoba s područja Vodica, sedam osoba s područja Primoštena, četiri osobe s područja Murtera, tri osobe s područja Tribunja, po dvije osobe s područja Skradina, Bilica, Promine i Kistanja te po jedna osoba s područja Tisnog, Rogoznice i Ružića.

Preminula je ženska osoba (1947. godište), koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 745 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 46 osoba, od kojih je devet osoba na respiratoru, šest osoba je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u), a dvije osoba su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). U kninskoj bolnici liječe se 22 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji, priopćili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1786 osoba. Od toga je 1775 bliskih kontakata oboljelih, a za 11 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 467 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.