Najviše s područja Šibenika

U županiji 11 novooboljelih, dvije osobe preminule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 11 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, a dvije su preminule.

Od ukupnog broja obljelih, devet je osoba s područja Šibenika te po jedna osoba s područja Primoštena i Drniša.

Nažalost, preminule su dvije osobe, ženska osoba koja se liječila u kninskoj bolnici i muška osoba koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 811 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 48 osoba, od kojih je osam osoba na respiratoru, pet osoba je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u), a jedna osoba je na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). U kninskoj bolnici liječi se 21 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 2142 osobe. Od toga je 2123 bliskih kontakata oboljelih, a za 19 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 140 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.