U nedjelju kiša

U subotu od oborina odmor, ali zbog južine nekima zamor

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Dalmaciji pretežno sunčano, ujutro u zaobalju uz mogućnost magle i slabog mraza. Umjerena naoblaka poslijepodne u sjevernim područjima, zatim i drugdje. Na otvorenom moru u početku još sjeverozapadnjak. Sredinom dana zapuhat će jugo, koje će navečer mjestimice biti i jako, uz umjereno valovito do valovito more. Poslijepodnevna temperatura većinom od 12 do 14 °C.

Na jugu Hrvatske većinom sunčano vrijeme i dnevna temperatura i do 15 °C, a ujutro od 3 °C u zaobalju do 9 °C na obali. Umjeren do jak sjeverozapadnjak će oslabjeti, a prema kraju subote zapuhat će jugo i naglo jačati.

U nedjelju opet promjena!

Na samom kraju siječnja u unutrašnjosti nagla promjena vremena – oblačno s kišom koja će uz sjeveroistočni vjetar i zahladnjenje prijeći u susnježicu i snijeg, već ujutro na sjeverozapadu i u gorju, a zatim postupno i na istoku. U ponedjeljak prestanak oborina i djelomično razvedravanje. U utorak u početku mjestimice magla i niski oblaci te još hladnije, a poslijepodne sunčanije i manje hladno.

Na Jadranu u nedjelju nepovoljno, često uz kišu, pa i u obliku pljuskova, ponegdje i obilnijih. Jako jugo će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na buru, uz pad temperature zraka. Pritom su na riječkom području i podno Velebita moguće i pahulje snijega. U prvim danima veljače povremena kiša još u Dalmaciji, osobito na jugu, a na sjevernom Jadranu postupno razvedravanje. Vjetar u slabljenju.

Izvor: HRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: