U očekivanju vikend zahlađenja: Putičanje blizu 40 Celzijevih stupnjeva

Naračasto upozorenje za priobalni dio Dalmacije danas je u nekim dijelovima i preblago u odnosu na temperature koje mjerimo. U Putičanjima je trenutno 37,6°C, a u Pirovcu 36,6°C. Vodice, Zaton, Dubravice i Bilice su na 35, a Šibenik na 34,8°C.

Osvježenje, osim u prirodnom hladu, potražiti možete i u moru čija je temperatura između 24 i 25°C.

Pod utjecajem polja povišenog tlaka zraka u narednim danima vremenske prilike će se postupno stabilizirati pa će i učestale poslijepodnevne nestabilnosti u zaleđu biti sve manje prisutne, a uz obilje sunčanih sati i slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka će biti ponovno u porastu, osobito one noćne koje se neće uz obalu spuštati ispod 23°C, piše Šibenik Meteo.

U drugom dijelu tjedna u blizini Skandinavije očekuje se formiranje ciklone čija će se hladna fronta u danima pred vikend približavati Jadranu. Kako će u pozadini nje prodirati izraženo hladniji zrak trenutni prognostički modeli uz najavu formiranja sekundarne ciklone nad Jadranom uz zahlađenje najavljuju izraženiju promjenu vremena uz kišu, pljuskove i lokalne neverine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.