Neobično toplo sve do srijede

U nedjelju još suho, pretežno sunčano i razmjerno toplo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U novu godinu ušli smo uz stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme, mjestimice čak i rekordno. U Čilipima (20 °C), Kninu (22°C), Metkoviću (20 °C), Pločama (19 °C), Sinju (21 °C) i na Zavižanu (13 °C), vjerojatno i još ponegdje – u siječnju nikada nije bilo ovako toplo kao ove subote, a mjerenja na većini tih meteopostaja DHMZ-a postoje od sredine prošloga stoljeća.

Neuobičajena toplina za početak siječnja potrajat će sve do srijede, a sunčano vrijeme u većini krajeva još samo u nedjelju. Od ponedjeljka oblačnije, lokalno uz mogućnost za malo kiše, koja će još češća biti u vjetrovitiji utorak.

Sredinom tjedna stiže izražena promjena i zahladnjenje te snijega na prijelazu sa srijede na četvrtak osim u gorju, može biti i u nekim nizinama. Do petka vrijeme će se postupno smirivati, bura na Jadranu slabjeti, ali u četvrtak će često biti olujna, i uz nju malo snijega može biti i uz obalu.

U Dalmaciji pretežno sunčano uz mjestimičnu jutarnju maglu ponajprije u unutrašnjosti te na širem zadarskom području. Do umjerenog sjeverozapadnjaka s kojim će more biti malo do umjereno valovito bit će na otvorenom moru, a uz obalu će ujutro biti bure.

Izvor: HRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: