12 pacijenata na respiratoru

U našoj županiji 183 novooboljelih. Preminuo muškarac u šibenskoj bolnici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 183 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije; 109 osoba s područja Šibenika, 19 osoba s područja Vodica, 17 osoba s područja Knina, 11 osoba s područja Drniša, sedam osoba s područja Bilica, četiri osobe s područja Primoštena, po tri osobe s područja Skradina i Promine, po dvije osobe s područja Tribunja i Tisnog te po jedna osoba s područja Murtera, Unešića, Ervenika, Rogoznice, Kistanja i Pirovca. Preminula je muška osoba (1939. godište), koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno su 944 aktivna slučaja oboljenja, a u posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 445 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćili su iz Županijskog stožera.

U šibenskoj bolnici liječi se 37 osoba, od kojih je 12 osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se osam osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2037 osoba. Od toga je 2018 bliskih kontakata oboljelih, a za 19 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: