Čestitamo!

Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja: ‘Sigurna krv spašava živote, daruj krv i učini svijet zdravijim’

Svjetski dan darivatelja krvi obilježava se svake godine 14. lipnja. Tim povodom iskazuje se zahvalnost neplaćenim darivateljima krvi za sve darovane doze krvi kojima su spašeni mnogi životi.

Transfuzija krvi i krvnih pripravaka svake godine pomaže u spašavanju milijuna života. Ona može pomoći i omogućiti pacijentima koji pate od teških kroničnih bolesti da žive što duže i kvalitetnije, te podržava složene medicinske i kirurške zahvate. Također ima bitnu ulogu u brizi i spašavanju života majki i novorođenčadi, kao i za vrijeme hitnih slučajeva u kriznim i izvanrednim situacijama i katastrofama.

Osiguravanje sigurnih doza krvi i krvnih pripravaka, ključna je komponenta učinkovitog zdravstvenog sustava svake zemlje.

Ovogodišnji slogan glasi ‘Sigurna krv spašava živote, daruj krv i učini svijet zdravijim’.

– Svim darivateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti, humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi – poručili su iz Društva crvenog križa Šibensko-kninske županije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.