Predsjednikov 'autogol'

Šupe uvalio ‘vrući krumpir’ lokalnim SDP-ovcima. Tako se ‘riješio’ Vidovića i Marije Alfirev

Arhiva/Ivan Buvinić
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gordana Cvjetković i Tonči Restović predloženi su kao kandidati šibenske Gradske organizacije SDP-a za listu IX. izborne jedinice, Mateja Ivoš, Marko Lalić i Marko Udovičić kandidati su vodičkog SDP-a, a tišnjaski ogranak stranke nije istaknuo kandidate. Priopćeno je to iz šibensko-kninskog SDP-a nakon sinoć održane sjednice na kojoj Županijska organizacija nije imala svog kandidata, već je odluke prepustila gradskim i općinskim organizacijama.

– Županijski odbor SDP Šibensko-kninske županije poštuje autonomnost svih svojih organizacija. Smatramo da svaki kandidat treba imati podršku svoje matične organizacije, te sukladno tome županijski odbor neće predlagati svoje kandidate. Podržavamo sve kandidatkinje i kandidate koji su  predloženi od strane gradskih i općinskih organizacija na svojim tijelima – napisao je Joško Šupe, predsjednik Županijske organizacije SDP-a u priopćenju.

Očito znajući za sinoćnju odluku, podsjetimo, Franko Vidović, koordinator SDP-a za IX. izbornu jedinicu, reagirao je prilično oštro objavom na svom Facebook profilu , poručujući između ostalog kako on nije cvijeće, ali ni da politika nije za mimoze.

Među vodičkim kandidatima tako nema dosadašnje saborske zastupnice Marije Alfirev. Za Šibenski portal izjavila je kako se sad pokazalo kako tko diše u stranci i sumnja da je način na koji se šalje poruka predsjedniku stranke Davoru Bernardiću dobra za SDP.

– To definitivno sada pokazuje tko je tko. Vrlo je jednostavno pročitati i kome je upućena poruka nepredlaganjem Franka Vidovića i mene te tko tu želi dobro stranci. Ne vidim logiku u takvom ponašanju. Možda je vide oni koji to rade, ako znaju uopće što rade, a ja vjerujem da ne znaju. Upitan je i trenutak u kojem su odlučili povlačiti takve poteze i koliko će to naštetiti stranci – komentirala je Alfirev.

Udovičić, predsjednik vodičkog SDP-a, objasnio je kako se Alfirev kandidirala, ali nije dobila podršku Gradske organizacije.

– Marija Alfirev se kandidirala, ali nije dobila podršku Gradskog odbora. Županijski odbor je sinoć podržao sve kandidate matičnih organizacija i proslijedit će ih Glavnom odboru, a zadnju riječ u kreiranju liste ima predsjednik stranke Davor Bernardić – kazao je Udovičić.

Komentar činjenice da čak ni šibenska organizacija SDP-a nije kandidirala Franka Vidovića probali smo dobiti od njezinog predsjednika Tonča Restovića, ali nam se do zaključenja teksta nije odazivao na telefonske pozive.

(M. Marotti, K. Bilan, A.M. Crnica)


Pratite nas i na društvenim mrežama: