SDP službeno predstavio Šupu u utrci za župana

Šupe SDP-ov kandidat za župana: ‘Stranka koja već 25 godina vodi županiju dovela je do toga da smo najsiromašniji u Dalmaciji’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Joško Šupe, SDP-ovo kandidat za novog šibensko–kninskog župana, za sebe je na današnjem predstavljanju kandidature u Šibeniku kazao da potječe iz stare šibenske težačke obitelji. Ono čemu su ga njegovi roditelji naučili je poštenje i da ništa ne dolazi preko noći, već od teškog i poštenog rada, a upravo tako on vidi županiju.

– Tako ja vidim i županiju i takvom ću je i stvarati, kao županiju reda, rada i poštenja – kazao je Šupe na svom predstavljanju, okružen stranačkim kolegama, među kojima su bili i predsjednik stranke Peđa Grbin te Tonino Picula, SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu.

– Diplomirao sam prije roka na Ekonomskom fakultetu u Splitu i između ponude da ostanem kao asistent na katedri računovodstva i posla u banci, izabrao sam ovo drugo. Kao bankar sam radio 20 godina i naučio što znači povjerenje, dostupnost, otvorenost i transparentnost. Na isti takav način vodit ću i županiju. Svjestan sam da se povjerenje teško dobiva, a lako gubi. Obećavam da vas neću iznevjeriti – poručio je Šupe.

Navodi će njegova županija biti dostupna i otvorena 24 sata dnevno, svim mogućim kanalima komunikacije, kao servis građana u kojoj se zahtjevi rješavaju u roku.

– Ne da ljudi čekaju godinama na građevinske dozvole i poduzetnici na pokretanje posla, u turizmu i maloj poljoprivredi. To je ono što ćemo promijeniti. Vidjet ćete svaki račun, na što je potrošena svaka kuna. Omogućit ću svakom učeniku prijevoz do škole, a svakom umirovljeniku put do doktora i kupiti lijekove. A ne da sadašnji župan ima dva auta, a grad Knin jedno jedino vozilo Hitne pomoći – kazao je.

Ne treba samo vraćati županiju ljudima, nego i ljude u županiju, navodi Šupe, s podatkom da smo se po broju stanovnika vratili u 1890. godinu.

– Nemamo ni strategiju razvoja, ni viziju, a ja vidim županiju sa zelenom i održivom ekonomiju, prometno povezanu cestama, željeznicom i brodovima, s održivim turizmom i energetski neovisnu, s novom bolnicom. Neću se sramiti zakucati ni na jedna vrata za svoju županiju, jer kad je riječ o njoj ne postoje naši i vaši, nego samo dobri i loši projekti. Jedna te ista stranka već 25 godina vlada i rukovodi ovom županijom, koju je dovela do toga da je najsiromašnija u Dalmaciji, s najvećim padom indeksa razvijenosti u cijeloj Hrvatskoj. Dovela je do toga da imamo tri najnerazvijenije općine u Hrvatskoj na teritoriju baš naše županiju, da nam je svaki četvrti stanovnik stariji od 65 godina, da jako loše povlačimo EU sredstva, pa je konačno da toj i takvoj vlasti kažemo ‘Dosta je, ajmo naprid! – predstavio je Šupe svoj slogan.

Šef SDP-a kazao je da on i oni ne traže izgovore, kao HDZ, nego nude odgovore.

– Gospodarstvo je u nadležnosti županije, a što ona i župan čine po tom pitanju! Ništa, kao ni po pitanju ceste do Knina, ne rade ništa. I tako godinama! Nećemo nuditi cjepivo protiv raka, varati birače obećanjima, već ljude koji mogu ostvariti ono što je realno – kazao je Grbin.

Picula je pozvao svoje sugrađane da iziđu na lokalne izbore jer su oni jako važni.

– Svjedočimo da umjesto razvojnih planova i onog što bi trebalo omogućiti bolji život građana, lokalna samouprava u posljednje vrijeme prostor u kojem se dnevno proizvode afere, ukorjenjuje korupcija i nepotizam. To treba promijeniti. I zato sam došao podržati Šupu i njegov tim – kazao je Picula.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.