Na dan utrke posebna regulacija prometa

Start 4. Krka polumaratona oglasit će se u subotu u 10 sati. Provjerite raspored

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Start 4. Krka polumaratona oglasit će se u subotu, 2. Listopada u 10 sati. Od Eko kampusa ‘Krka’ u Puljanima do amfiteatra Burnum polumaratonci će trčati certificiranom stazom dugom 21 098 metara. Kao i prethodnih godina, održat će se i Fun Run utrka, na stazi dugoj 5,6 kilometara. Sudionici će se moći okušati i u penjačko-trkačkom izazovu – kruna cara Trajana.

 – Polumaraton starta u Eko kampusu ‘Krka’ u Puljanima u 10, a Fun Run utrka u 10.10 sati. Na cilju u amfiteatru Burnum u 11.30 sati bit će proglašen pobjednik Fun Run utrke, pobjednik 4. Krka polumaratona u apsolutnom poretku u 12.30, a pobjednici po kategorijama u 13 sati. Cjelokupni program završit će do 14 sati – najavljuju organizatori, Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca i Atletski klub Šibenik.

 Trkači će svoje startne brojeve i startne pakete moći preuzeti u petak, 1. listopada u Drnišu, u ispostavi Javne ustanove ‘Nacionalni park Krka’, od 12 do 20 sati, ili na sam dan utrke, u subotu, 2. listopada, na startu u Eko kampusu ‘Krka’ u Puljanima od 7.30. U paketu se, između ostalog, nalazi i kupon kojeg će trkači moći zamijeniti za ulaznicu u Park i iskoristiti jedan dan tijekom vikenda u kojem se održava utrka. Također, za sve trkače i navijače otvorena je i Arheološka zbirka u Eko kampusu koju mogu posjetiti prije početka utrke.

Za sve trkače i ove godine je organiziran prijevoz iz Drniša, Šibenika i Skradina izravno na start utrke, a više informacija o voznom redu pogledajte ovdje. Za sve koji će osobnim automobilima doći na cilj utrke u Burnum, organiziran je prijevoz do starta – dolazak na start utrke osobnim automobilima neće biti moguć. Osobne stvari svih trkača bit će autobusima vraćene sa starta na cilj i tamo će biti čuvane od strane organizatora.

– Staza polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da će rezultat ostvaren na Krki biti vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu. Na stazi će biti pet okrjepnih stanica, s vodom, izotoničnim napitkom i voćem. Glavna okrjepa bit će na cilju u Burnumu, u slavljeničkom ambijentu rimskoga vojnog logora. Najudaljenija točka staze nalazi se u mjestu Oklaj, gdje je okretište odakle se trkači vraćaju prema amfiteatru Burnum. Staza Fun Run utrke ide izravno do amfiteatra Burnum. Na toj stazi bit će jedna okrjepna stanica, s vodom, pred kraj uspona iz kanjona Krke – poručuju organizatori.

Na dan utrke, 2. listopada promet će u cijelosti biti zatvoren od 10 do 13 na trasi utrke, i to u sljedećim smjerovima:

Eko kampus ‘Krka’ Puljane – pristupna cesta do županijske ceste Ž6055 – Ž6055 od državne ceste D59 do centra Oklaja (Dom umirovljenika/Supermarket) – državna cesta D59 od raskrižja sa županijskom cestom Ž6055 do amfiteatra Burnum – u mjestima na nerazvrstanim cestama Paraći, Bračići i Nečven – lokalna cesta 65025 i lokalna cesta 65014 od raskrižja s lokalnom cestom 65025 do izlaska na županijsku cestu Ž6055 u mjestu Čitluk.

Na tim dionicama moći će prometovati samo službena vozila i vozila Hitne medicinske pomoći. Promet će regulirati djelatnici Policije i redari koje će postaviti organizator. Na određenim dionicama (prije svega u mjestima Paraći, Bračići i Nečven) promet će biti uspostavljen nakon prolaska zadnjih trkača.

Više informacija o 4. Krka polumaratonu pronađite na na službenom webu www.krka.run.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.