Popodne je kišobran 'must-have'

Šta je oprano, oprano je. Vraćamo se kišnoj i južnoj rutini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jučer smo mogli uživati u puno ugodnijim vremenskim prilikama od onih koje su vladale tijekom vikenda. S tim je gotovo jer će već danas i sutra opet biti kišovitije i vjetrovitije, osobito na Jadranu i područjima uz njega, pri čemu će ponegdje u gorju pasti i malo snijega. Uzrok nevoljama mogli bi ponovno biti lokalno obilniji pljuskovi na sjevernom Jadranu, kao i često jako jugo, mjestimice i olujno.

Na šibenskom je području jutros umjereno oblačno uz sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 13 °C, u Žaboriću, na Žirju i u Jezerima 12, u Murteru 11, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu, Primoštenu, Pirovcu i Bilicama 10, u Oklaju 9, na Miljevcima i u Drnišu 8, a u Kninu 7 °C.

U Dalmaciji i dalje razmjerno toplo uz dnevnu temperaturu između 11 i 16 °C. Pritom će u prvom dijelu dana biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Poslijepodne oblačnije s povremenom kišom, a osobito na otvorenom moru i nekim otocima i pljuskovima s grmljavinom. Uz umjereno i jako jugo more umjereno valovito i valovito.

U nastavku tjedna oborine će biti rjeđe i manje obilne, vjetar slabiji, a temperatura zraka i dalje bez znatnije promjene – većinom niža nego u nedjelju i ponedjeljak, ali i dalje barem oko prosječne za doba godine, pri čemu će jutra biti većinom toplija nego što je uobičajeno u ovom dijelu prosinca.

Na moru sljedećih dana ipak malo hladnije, i dalje uz jugo, u srijedu još jako, a na sjevernom dijelu prolazno i bura. Povremena mjestimična kiša u Dalmaciji svaki dan. Pritom u srijedu na južnom dijelu Jadrana ponegdje treba računati na obilnije pljuskove.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: