Još će nas pratiti tople noći

Srpanjska prognoza i usred rujna, zaleđe Pirovca rekordno toplo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jučerašnji dalmatinski rekord od 35,9 °C, koliko je izmjereno u Putičanjima, ne srami se srpanjskih i kolovoških toplinskih valova. U Hrvatskoj i bližoj okolici, najmanje još tjedan dana, zadržat će se pretežno sunčano i razmjerno toplo vrijeme. U mnogim će mjestima biti i vruće, a zaleđu je moguća jutarnja magla. Na Jadranu će puhati često umjerena, povremeno ponegdje i jaka, na udare vjerojatno i olujna bura, a danju većinom maestral.

Na šibenskom području jutros je vedro sa slabom do umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru i Pirovcu 24 °C, na Žirju 23, u Šibeniku i Rogoznici 22, u Kninu, Skradinu, Vodicama, Piramatovcima i Putičanjima 21, u Primoštenu, Zatonu i na Promini 19, u Bilicama 18, u Oklaju 17, a u Drnišu 16 °C.

U Dalmaciji i danas vrlo toplo i vruće. Uz sunčano vrijeme vjetar će biti slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a more malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 28 i 32 °C.

Ljeto i dalje nema namjeru popustiti pa će se sunčano vrijeme nastaviti i nakon vikenda. Danju će biti vrlo toplo i vruće, uz većinom tople noći.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: