Stanje na cestama sve gore

Snijeg prekinuo kamionski promet. Bez zimske opreme ne krečite prema unutrašnjosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zima je ponovno stegla i Dalmacija, Rijeka i Istra su odsječene od kontinenta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom, javlja Hrvatski autoklub.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autoceste A1 između Bosiljeva i Gospića, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, državnu cestu DC1 Čeglje-Karlovac-Udbina-Gračac te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijellu zemlje. U Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj pada snijeg, a povremeno i kiša. Mogući su odroni.

-Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje – poručuju iz HAK-a.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.