Ima i građana s višemilijunskim dugom

Šibenski Vodovod i NP Kornati među najvećim poreznim dužnicima iz naše županije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Među poreznim dužnicima u Šibensko-kninskoj županiji na kraju listopada ove godine četiri su fizičke osobe koje obavljaju neku djelatnost imale milijunski dug. Na listi dužnika Porezne uprave prvi je Mihil Pecolaj iz Rogoznice s poreznim dugom većim od milijun i 669 tisuća kuna. Iza njega je Žarko Čogelja iz Skradina koji duguje skoro milijun i 234 tisuća kuna, treći je Srećko Truta iz Šibenika s poreznim dugom od milijun 201 tisuću kuna, a četvrti Željko Marinić iz Primoštena, koji duguje milijun i 56 tisuća kuna.

Među tvrtkama rekorder je kninska tvrtka Efficient Powerful Successful osnivača DIV Brodogradnje čiji je porezni dug 5 milijuna 710 tisuća kuna. Drugi najveći porezni dug ima šibenska komunalna tvrtka Vodovod i odvodnja u iznosu 4 milijuna i 206 tisuća kuna. Tvrtka Bungalow iz Danilo Birnja čiji je direktor Pawel Piotr Bryja, kupac Hotela krka u šibeniku, duguje 2,7 milijuna kuna, Dalmostan 2 milijuna i 286 tisuća kuna, a Drništrans u stečaju 2 milijuna i 28 tisuća kuna.

Podsjetimo, Vodovod i odvodnja Šibenik na ‘listi srama’ je zbog sudskog spora s Hrvatskim vodama oko plaćanja koncesije. U Vodovodu ne dovode upitanje obavezu plaćanja koncesije, ali će dug platiti tek kada se sudski utvrdi točan iznos.

– Mislim da smo dobro učinili što smo se sporili jer smo već jednom odlukom suda smanjili dug. Vodovod je rezervirao 3,5 milijuna kuna za plaćanje koncesije i to neće biti dodatno opterećenje. Mi smo htjeli dokazati da nam Hrvatske vode protuzakonito žele uzeti više novca. Mogli su oni nas blokirati nakon drugostupanjskog rješenja, ali očito ni sami nisu sigurni u zakonitost tog svog potraživanja – kazao nam je lani u ovo vrijeme direktor Frane Malenica.

Na osmom mjestu poreznih dužnika je i Javna ustanova Nacionalni park Kornati s dugom od skoro 766 tisuća kuna.

Kad je riječ o građanima Šibensko-kninske županije, najveći porezni dužnik je Srećko Lubina iz Knina koji duguje državi 5 milijuna i 240 tisuća kuna, Sebastijan Palić iz Kistanja na kraju listopada je dugovao 3 milijuna 735 tisuća kuna, a Seba Brkić, također iz Kistanja, 3 milijuna 456 tisuća kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.