Šibenski SDP na mjesne izbore ide s umirovljenicima. Izlaze u 14 kvartova i mjesnih odbora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

SDP je koalirao s HSU-om uoči šibenskih mjesnih izbora pa će svoje liste zajednički istaknuti u 14 od 45 gradskih četvrti i mjesnih odbora, priopćili su u ponedjeljak iz tih stranaka. Koalicija će, dakle, svoje kandidate postaviti na liste za Baldekin 1, 2 i 3, Vidike, Meterize, Šubićevac, Brodaricu, Stari grad, Varoš, Gornje Ražine, Zlarin, Crnicu, Raslinu i Zaton.

– Pred nama su izbori gdje Šibenčanke i Šibenčani imaju priliku neposredno sudjelovati u odlučivanju o komunalnim problemima, a koji utječu na svakodnevni život jedne gradske četvrti ili mjesta. Važnost Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora u dosadašnjem funkcioniranju našega grada Šibenika je nažalost zanemariva. Umjesto da  takvi odbori budu partner gradskoj upravi, oni su skroz marginalizirani od strane gradske vlasti. Ti odbori uglavnom žive od izbora do izbora, no mi ćemo takvu praksu promijeniti. Želimo da oni budu prva polazišna točka u rješavanju gorućih problema građanki i građana – poručili su u priopćenju Tonči Restović i Ljubica Kadrum, predsjednici šibenskog SDP-a i HSU-a.

Sredstva koja im se dodjeljuju iz gradskog proračuna, dodaju, su zaista mizerna, a utjecaj na gradsku politiku im je potpuno beznačajan. Gradska uprava često je upozoravana o raznim devastiranim dječjim igralištima, zapuštenim zelenim površinama, blatnjavim i neasfaltiranim cestama i pristupima, problemima s kanalizacijom i javnom rasvjetom na području čitavog grada.

– Ovom prilikom se zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama koji su se kandidirali na listama, nestranačkim ljudima, koji su shvatili važnost ovih izbora te imaju viziju kako poboljšati svakodnevni život u svojim gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Pozivamo sve Šibenčanke i Šibenčane da u što većem broju izađu na izbore i tako omoguće da gradske četvrti i mjesni odbori ostanu nositelji promjena u svakodnevnom životu građana grada Šibenika – zaključili su Restović i Kardum.

Inače, Šibenski portal pisao je o ovim izborima koji, figurativno rečeno, zanimaju samo političare i one koji to žele biti. Riječ je o izborima na kojima je izlaznost vrlo slaba pa je, primjerice, prije četiri godine odaziv bio svega 17 posto, premda se biraju ljudi koji gradskoj upravi predlažu gradnju dječjeg parka, igrališta ili postavljanja rasvjete u neki dio grada.

U Šibeniku će uskoro izbori koji zanimaju samo političare i one koji to žele biti. HDZ najavljuje trijumf, a SDP iskupljenje

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: