Čestitke!

Šibenski fotoreporter Hrvoje Jelavić osvojio nagradu HND-a za fotografiju godine: ‘Priznanje struke puno znači’Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski fotograf Hrvoje jelavić dobio je nagradu’ Nikša Antonini’ za fotografiju godine koju dodjeljuje Hrvatsko novinarsko društvo. Fotografija je snimljena u Benkovcu prilikom posjeta premijera Andreja Plenkovića tom gradu.

– Priznanje struke puno mi znači. Hvala mojoj obitelji, a pogotovo mome ocu koje me uveo u ovaj posao. Posebno hvala i mojim kolegama koje svakodnevno susrećem, na potpori i radu – kazao je Jelavić prilikom primanja nagrade.

07.03.2019., Benkovac – Predsjednik Vlade u posjetu Zadarskoj zupaniji.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za pisano novinarstvo, nagradu ‘Marija Jurić Zagorka’ osvojio je Goran Gerovac, novinar Večernjeg lista za kolumnu ‘Nikad robom’.

Nagradu za životno djelo Otokar Keršovani Ocjenjivački odbor odlučio je postumno dodijeliti Mladenu Kušecu, novinaru i uredniku Hrvatske radiotelevizije, autoru legendarnih TV-emisija za djecu i mlade. Nagradu je primio sin Mladena Kušeca, Goran.

Novinar Telegrama Andrej Dimitrijević ovogodišnji je dobitnik dviju nagrada: Nagrade Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo i Nagrade za istraživačko novinarstvo Jasna Babić.

Nagradu za snimateljski rad Žarko Kaić dodijeljena je snimatelju i reporteru Nove TV Zoranu Marinoviću za reportaže iz Konga i Černobila, priče o eboli i nuklearnoj katastrofi i njihovim pogubnim i opominjućim posljedicama za čovječanstvo.

Nagrada Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo pripala je novinarki RTL televizije Silvani Menđušić za reportažu ‘Povratak u Vukovar’.

Nagrada Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo ove je godine otišla u Pulu, i to novinarki Mirjani Radulović, na neprofitni radio zajednice Radio Rojc.

Inače, HND danas slavi 110. obljetnicu osnutka I u ovom vremenu kada novinarstvo potpuno drugačije funkcionira u odnosu na prije 110 godina osnovni principi novinarstva ostali su istovjetni: profesionalizam, etika i istina. Nažalost, kako tada, tako i danas, u novinarstvu i medijima, kao općenito u svim porama društva ima i onih koji se tih principa ne drže i ne žele držati. No HND na tome ustraje i upravo na današnji dan dodijelit će nagrade najboljima među nama sa željom da i nadalje konkurencija bude što veća i kvalitetnija.

Hrvoje Jelavić prima nagradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.