Dogradonačelnik Rakić s Penavom

‘Šibenik i Vukovar nisu samo gradovi prijatelji nego i gradovi suborci čija je žrtva u temeljima Hrvatske’Foto: Šibenski portal

Šibenik i Vukovar nisu samo gradovi prijatelji nego i gradovi suborci čija je žrtva utkana u temelje hrvatske države, kazao je danas zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić uoči košarkaške utakmice GKK Šibenke s Dubravom koja je odigrana u Vukovaru u sklopu obilježavanja Dana sjećanja.

– Svatko tko je proživio Domovinski rat zna što se događalo u Vukovaru, a svatko tko danas dođe u Vukovar ima razumijevanja za vašu modernu, odnosno ovodobnu borbu za istinu. Želim vam puno uspjeha u radu, hvala vam na gostoprimstvu i organizaciji ove utakmice jer ovo nije samo jedna redovna ligaška utakmica, nego i znak poštovanja žrtvi Vukovara i svih njegovih građana – rekao je Rakić u vukovarskoj gradskoj vijećnici.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručio je kako mu je drago što su u Šibeniku došli na ideju održavanja prvoligaške utakmice baš u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

– Čast je i zadovoljstvo imati u Vukovaru predstavnike Hrvatskog košarkaškog saveza na čelu s predsjednikom Stojkom Vrankovićem. Uvijek mi ih je drago vidjeti jer osjećamo tu emociju prema Vukovaru, iako su sad malo dani već dovoljni ‘vrući’ i napeti, ali razgovarali smo oko organiziranja ove utakmice i usuglasili se bude odigrana ovdje. Nadam se da će biti prigode i težimo prema tome da što više drugih boja damo u danima kada je to moguće, a koji nisu u okviru Dana sjećanja. Naravno, da ove dane nikad ne možemo i ne smijemo zaboraviti i nosimo ih duboko u sebi. Nadam se da se u Vukovaru dobro osjećate i trebate ga osjećati kao svoj grad jer to i je grad svih Hrvata i na neki način zalog koji je Vukovar dao za ovu državu je da se svi trebate osjećati kao kod kuće – naglasio je Penava.

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković također je bio u Vukovaru, a na primanju u gradskoj vijećnici pohvalio je gestu Šibenke i Dubrave.

– Kako je gospodin Penava i sam naglasio, Vukovar je grad svih Hrvata i naš grad, a posebice u ovim danima, ma i cijele godine. Mi ćemo u ime svog saveza učiniti i da grad Vukovar dobije gostoprimstvo naših selekcija u vezi igranja i priprema za velika natjecanja – obećao je Vranković.

Predsjednik GKK Šibenke Ante Burić kazao je, pak, da se sportske utakmice općenito igraju radi publike, ali današnja je odigrana radi svih onih koji nisu s nama, odnosno radi poginulih, stradalih i nestalih. Tom gestom, kaže, pokušali su vratiti vjeru ljudima da postoji svjetlija budućnost.

Dogradonačelnik Rakić posjetio je prije utakmice i spomen dom Ovčaru, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, te grob vukovarskog heroja Blage Zadre. Poklonio se svim žrtvama i zapalio svijeće.

Naposljetku, Šibenka je odigrala odličnu partiju u Vukovaru te pobijedila rezultatom 95:72.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.