Blagdanski tjedan malo svježiji

S mora popodne stižu kiša i jugo, a na izborni dan bura će nam razbistriti glave

Sad već sigurno razmišljate na što ćete potrošiti uštedu na grijanju ove zime. Možda da je sačuvate do ljetnih vrućina kada će klime raditi do iznemoglosti. Neuobičajeno toplo vrijeme potaklo je i kojekakve neuobičajene pojave za sredinu prosinca, pa su na Zavižanu vidjeli guštera kako se sunča i grije na kamenu u čijoj je blizini nekoliko centimetara snijega, a pojavili su se i neki proljetni cvjetovi. Potaklo je i Zorana Vakulu da malo parafrazira Cesarića.

‘Južina je – znamo, o znamo,
Znamo i da se štedi na drvima, plinu.
No, zime, zime, zime amo,
jer utjehe nema uz ovu iznimnu toplinu.’

Nakon jučerašnji dnevnih 17 °C, ni danas nema zime. Na šibenskom je području jutros potpuno oblačno uz umjeren istočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 17 °C, u Šibeniku i Tisnu 16, u Vodicama, Primoštenu, Murteru, Pirovcu i Zatonu 15, u Kninu i Bilicama 14, u Drnišu i Oklaju 13, a u Skradinu 12 °C.

U Dalmaciji će oblaka kroz dan biti sve više i u drugom će dijelu dana prevladavati oblačno vrijeme, a povremene će kiša biti prvo na otvorenom moru, potom prema večeri sve više i uz obalu te u unutrašnjosti. Bit će vjetrovito uz umjereno i jako, na otvorenom moru i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka do 17 °C.

Na Jadranu se južina, time i razmjerno toplo vrijeme, nastavlja sve do nedjelje. U nedjelju će jako i olujno jugo i južni vjetar naglo okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, već prijepodne na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana, a do večeri i na krajnjem jugu. A osim što će biti vjetrovito bit će i kišovito, pa će osobito za vikend biti obilnih i izraženih pljuskova praćenih grmljavinom. Početkom blagdanskog tjedna i dalje vjetrovito, no  stabilnije i svježije.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.