Nos uz prozor i čekajte pahulje

Rizično vrijeme za pršute još samo koji dan, a od Stipanje ih miluje bura

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Može li ova zima biti još toplija? Može, već danas i sutra. Slijedi nam još izraženija južina, iznadprosječna toplina te sve češća i obilnija kiša. Za Božić dolazi prvi pravi hladni val, ponegdje sa snijegom. Zapuhat će na sjevernom dijelu Jadrana većinom jaka bura, često i olujna, na udare mjestimice vjerojatno orkanska, koja snježne pahulje može donositi i do nekih otoka, dok će južnije još puhati jugo i južni vjetar.

Jutro je na šibenskom području oblačno i tiho. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Žirju 11 °C, u Pirovcu i Rogoznici 10, u Šibeniku, Primoštenu i Jezerima 9, u Vodicama, Skradinu, Zatonu, Miljevcima i Oklaju 8, u Kninu, Dubravi i Bilicama 7, a u Drnišu 5 °C.

U Dalmaciji i danas razmjerno toplo, oko 14 °C, a uz promjenljivu naoblaku malo kiše može pasti na sjeveru te u unutrašnjosti. Vjetar uglavnom slab, a more mirno ili malo valovito.

Na Jadranu će na Badnjak jačati jugo i jugoistočnjak, a u petak će okrenuti na buru, jaku i olujnu, koja će se u subotu proširiti na cijelu obalu.

Za vikend dodatni pad temperature, većinom još i oborine, osobito u subotu, pri čemu će snijeg vjerojatno padati i u unutrašnjosti Dalmacije, a uz jaku i olujnu buru uzduž cijeloga Jadrana pahulja bi moglo biti i uz more.


Pratite nas i na društvenim mrežama: