U Vodicama i Kninu

Raste broj oboljelih u županiji: U posljednja 24 sata dva nova slučaja

Još dvije osobe pozitivne su na koronavirus, pokazala su testiranja obavljena u protekla 24 sata na području naše županije. Riječ je o jednoj ženskoj osobi srednje životne dobi, koja je bila u samoizolaciji zbog bliskog obiteljskog kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom i koja trenutno boravi na područja Grada Vodica, a prebivalište joj je u Zagrebu. Druga oboljela osoba je iz Knina, riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja do sada nije bila pod mjerama samoizolacije, a epidemiološka obrada je u tijeku.

– Trenutno je sedam aktivnih slučajeva oboljenja na području naše županije, svi imaju blaže kliničke simptome i nisu hospitalizirani. Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 81 osoba, od kojih su 64 kontakti s COVID-19 pozitivnom osobom – priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, pa tako niti kršenja te mjere. Od jučer nije bilo novih uzorkovanja, ali je testirano 17 uzoraka.

– Broj oboljelih raste, zato molimo građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera – pozivaju iz županijskog Stožera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.