Prvi ovogodišnji val zapošljavanja sezonaca: Samo Solaris traži 117 radnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Drugu godinu za redom poslodavci u turizmu Šibensko-kninske županije već početkom siječnja počeli su potragu za sezonskim radnicima kojih je i lani nedostajalo na tržištu. Brojni hotelijeri objavili su oglase za slobodna radna mjesta u svim profilima hotelskih poslova.

U potražnji prednjači Solaris koji u ovom trenutku preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje traži 117 radnika, među njima najviše konobara, pomoćnih konobara i sobarica. Kerumov hotel u Rogoznici u potrazi je za 24 radnika, konobara, sobarica i recepcionera, a Vile Matilda u Vodicama oglasile su 15 slobodnih radnih mjesta.

Tvrtka Rudan iz Vodica traži 11 sezonskih radnika, Hotel Panorama četvoro, Hoteli Vodice troje, a hotel Jadran dvoje radnika. Sezonce već sada traže i barovi i restorani, kao i trgovci u priobalnim mjestima.

Prošle godine je iz evidencije šibenske područne službe HZZ-a sezonski posao pronašlo više od dvije i pol tisuće radnika dok su poslodavci tražili 2.829 sezonaca.

Krajem protekle godine u Šibensko-kninskoj županiji evidentirano je 5.159 osoba bez posla što je osam posto manje nego godinu prije, a poslodavci su u prosincu tražili samo 219 radnika. Prema lanjskoj statistici broj traženih radnika i u ovogodišnjem siječnju bi mogao prijeći tisuću, a novi veliki val zapošljavanja sezonaca može se očekivati u ožujku.

Aktualnu ponudu slobodnih radnih mjesta pregledajte na LINKU.


Pratite nas i na društvenim mrežama: