Vatromet taštine

Prvi Jelićev rebalans proračuna pao od ruke koalicijskih partnera s Petrinine liste

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prvi rebalans županijskog proračuna, koji je izradila administracija župana Marka Jelića, nije dobio većinu glasova na današnjoj sjednici Skupštine Šibensko-kninske županije. Prijedlog izmjena proračuna, umanjen za 26 milijuna kuna, dobio je samo 14 glasova, dok je 21 vijećnik bio suzdržan, a među njima i vijećnici koalicijskih partnera s Nezavisne liste Stipe Petrine.

Da njegovi vijećnici neće podržati rebalans proračuna, u raspravi je najavio predsjednik Skupštine Stipe Petrina obrazlažući to činjenicom da nije uopće sudjelovao u njegovoj izradi. Tvrdi da unatoč dogovoru kako će i on sudjelovati u pripremi prijedloga proračuna, župan Jelić to nije ispoštovao nego mu je gotov prijedlog zadnji dan donio na potpis kako bi ga stavio u dnevni red. Razlog Petrininog nezadovoljstva je i Jelićevo neodobravanje sponzorstva od 50 tisuća kuna Općini Primošten za Cro Race.

– Nikad ne ulazi s nerazumnima u raspravu jer će te spustiti na svoju razinu, a tamo će te pobijediti na iskustvo. Za Cro Race trebali ste podnijeti amandman na proračun. Ja bi vam ga napisao, kao što sam vam i zadnji put napisao za Vrhbosansku nadbiskupiju. I onda sam vas usmjerio što trebate raditi jer očito ovdje nitko nije radio amandmane. Ja bi to tada prihvatio jer drugačije ne smijem. Imam zakon koji mi priječi da dam 50 tisuća kuna, ako smijem samo do pet tisuća kuna. Ne možete svoj propust prebacivati meni. Mogli ste tih 50 tisuća kuna staviti i u ovaj rebalans, tko vam je branio. Niste. Zašto niste? Da bi ovdje sad mogli mene kritizirati za nešto što znadete da je vaš osobni propust – pojasnio je Jelić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.