Sporni EU projekt

Protiv Jelića pokrenut postupak za sukob interesa: ‘Svakoj udruzi iz Knina dao sam suglasnost za partnerstvo’

Protiv gradonačelnika Knina Marka Jelića Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je u petak postupak zbog moguće zloporabe u vezi udruge ‘Scientia populo’ čiji su jedni od članova i osnivača njegova supruga i on, doznajemo na stranicama Povjerenstva.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak radi potpisivanje izjave o partnerstvu između Grada Knina, kojemu je na čelu Jelić, i spomenute udruge čija je predsjednica Jelićeva žena, a on u Upravnom odboru. Izjavom o partnerstvu i prijavom na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava ‘Podrška programima usmjerenim mladima’ s projektom ‘Klub za mlade scientia populo’, Jelić se našao pod istragom jer je partnerstvo jedan od kriterija koji se boduje na javom pozivu.

– Postoji mogućnost da je dužnosnik zlouporabio posebna prava koja proizlaze iz obnašanja dužnosti gradonačelnika Grada Knina za probitak udruge s kojom je povezan – smatra Povjerenstvo koje će o tome odlučivati na jednoj od idućih sjednica.

Nazvali smo gradonačelnika Knina Jelića koji u početku nije htio davati izjave jer je postupak u tijeku. Ipak, naposljetku je rekao par rečenica.

– Svakoj udruzi iz Knina i izvan Knina koja je tražila podršku Grada Knina za provedbu EU projekta Grad dao sam suglasnost jer nam je cilj da što više EU novca dođe u grad – kazao je Jelić te dodao da je ovdje riječ o anonimnoj prijavi pa se može zaključiti od koga dolazi.

Inače, kako neslužbeno doznajemo, riječ je o partnerstvu za EU projekte koji Gradovi sklapaju s udrugama kako bi imale što više bodova i lakše dobile novac. U pravilu, Gradovi i Općine ne daju javni novac, već novac stiže udrugama za raznorazne projekte.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.