Sunčanije od petka

Poslijepodne stižu oblaci, do četvrtka popodne i obilniji pljuskovi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ovih dana prognostičarima je puno lakše jer su izračuni stanja atmosfere pouzdani i prognoze se ostvaruju skoro u litru kiše. Zato i tvrde kako nam danas slijedi najprije česta magla, zatim novo naoblačenje i kiša. U većini krajeva kiše će biti u manjim količinama od onih u ponedjeljak i jučer kada su ponegdje izmjereni novi kišni rekordi, ne samo rujanski, nego i apsolutni. Upozoravaju kako će i od srijede poslijepodne do četvrtka poslijepodne mjestimice biti obilnijih pljuskova s grmljavinom, uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorju, pri čemu lokalno može pasti i više od 50 litara kiše po četvornome metru.

Na šibenskom području jutros je vedro sa slabim jugoistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici, Jezerima i na Žirju 16 °C, u Šibeniku i Pirovcu 15, u Vodicama, Oklaju i Žaboriću 14, u Skradinu i Primoštenu 13, u Zatonu i na Miljevcima 12, u Kninu i Dubravi 11, a u Drnišu 9 °C.

U Dalmaciji danas pretežno sunčano, a poslijepodne sa zapada porast naoblake, do kraja dana na sjeveru i kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Ujutro u unutrašnjosti lokalno moguća magla. Sjeverozapadnjak će u noći oslabjeti, a danju će puhati uglavnom slab jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 25 °C.

Na Jadranu sutra najprije kiša i grmljavina, na sjeveru i obilniji pljuskovi, pa razvedravanje – na jugu tek poslijepodne. Od petka pretežno sunčano, uglavnom na sjevernom Jadranu od subote s umjerenom naoblakom. Slabo do umjereno jugo će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, koji će u subotu većinom oslabjeti, a od nedjelje će ponovno biti mjestimice umjerenog jugozapadnjaka i juga. Dnevna temperatura u četvrtak malo niža, a zatim ponovno viša.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio


Pratite nas i na društvenim mrežama: