Bura umjerena i jaka

Poslijepodne će proviriti sunce pa smo s kišom mirni do vikenda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata na Brodarici su pale 74 litre kiše po četvornom metru, a u Šibeniku oko 60 litara. Tijekom današnjeg dana kiša će postupno prestati i to najprije na sjevernom Jadranu, gdje će bura još biti jaka, podno Velebita i olujna.

Jutro je na šibenskom području oblačno s jakom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 17 °C, u Primoštenu 14, u Pirovcu i Murteru 13, u Skradinu i na Žirju 12, u Šibeniku, Vodicama, Bilicama i na Promini 11, u Kninu, Drnišu i na Miljevcima 10, a u Oklaju 9 °C.

U Dalmaciji danas mjestimice malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana. Kraća sunčana razdoblja vjerojatnija su poslijepodne kad će temperatura biti između 14 i 19 °C. Puhat će umjerena do jaka bura, prema jugu i istočni vjetar, uz većinom umjereno valovito more.

U nastavku radnog dijela tjedna na Jadranu uglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz više oblaka u srijedu. U srijedu će bura oslabjeti i prolazno će pojačati jugo, a zatim vjetar većinom slab. Temperatura viša, pogotovo na sjevernom Jadranu.

Za dane vikenda opet raste vjerojatnost kiše i sjeveroistočnog vjetra, a na Jadranu i novog jačanja bure.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.