Pada tlak, diže se more

Poslijepodne brza i žestoka promjena vremena uz cijelu ružu vjetrova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vrijeme će danas za mnoge biti prilično nepovoljno. Tlak će naglo padati, jugo će biti uglavnom jako i olujno, oborine prema kraju dana sve češće i obilnije. Na Jadranu će opet biti visokih valova i poplavljenih riva, te olujnog nevremena. U noći na subotu vjetar će naglo mijenjati smjer pa će nakon jugo kratkotrajno zapuhati lebić pa pulenat, zatim većinom tramuntana, uz obalu ponegdje i bura.

Jutro je na šibenskom području umjereno oblačno sa slabim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 8 °C, u Šibeniku 7, u Pirovcu i Murteru 6, u Primoštenu i Oklaju 5, u Kninu, Drnišu, Vodicama, Skradinu i Dubravi 4, u Tisnu i Zatonu 3, a na Promini 1 °C.

Na Jadranu će obilnije kiše biti poslijepodne i navečer. Vjerojatno i više od 50 litara po četvornome metru, uz moguće munje, gromove pa i pijavice. Jako i olujno jugo naglo i kratkotrajno zamijenit će jugozapadni vjetar, zatim sjeverozapadni i sjeverni, uz obalu i bura. Nevolja s kišom, vjetrom i plavljenjem nekih riva bit će u Dalmaciji, osobito poslijepodne i u noći. Zbog malo više temperature bit će i više energije za olujna nevremena, pa ne treba iznenaditi ni mjestimična tuča. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 15 °C.

U subotu slijedi stabilizacija atmosfere, na Jadranu i slabljenje bure i tramuntane, a od nedjelje ponovno promjenljivo oblačno, uz jačanje juga, te povremenu mjestimičnu kišu, najprije na sjevernom dijelu, od ponedjeljka i južnije.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio


Pratite nas i na društvenim mrežama: