Ciljana akcija

Policija u srijedu ponovno na cestama: Evo koji vozači će im biti ‘na meti’

Ilustracija/Arhiva

Policija će u srijedu od 13 do 17 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske provoditi ciljanu akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila na našim cestama.

– Osnovni cilj provedbe preventivno-represivne akcije je evidentiranje i sankcioniranje prvenstveno prekršaja brze vožnje zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, a isto tako i sankcioniranje ostalih uočenih prometnih prekršaja kao što su nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole i drugi – priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

– Statistički gledano bilježimo pozitivan trend pada broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom, odnosno u prvih devet mjeseci ove godine evidentirane su 174 prometne nesreće, od kojih 83 s ozlijeđenim osobama, dok je u istom vremenskom razdoblju prošle godine evidentirana 231 prometna nesreća uzrokovana nepropisnom i neprilagođenom brzinom, od čega 99 s ozlijeđenim osobama i pet sa smrtno stradalim osobama – izvijestili su iz PU šibensko-kninske.

Uz pad broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom zabilježen je i pad prometnih prekršaja nepropisne brzine, pa je tako u prvih devet mjeseci ove godine evidentirano 6.013 takvih prekršaja nasuprot istom razdoblju prošle godine kad je evidentirano 7.255 prekršaja nepropisne brzine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.