Policija tijekom šest sati akcije ‘ulovila’ čak 71 vozača koji je nagazio gas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Čak 71 vozača ‘ulovila’ je jučer prometna policija u nepropisnoj brzini vožnje, tijekom šestosatne preventivno-represivne akcije na našim cestama usmjerene na kontrolu brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja akcije kontrolirana su 184 vozila, a policija je utvrdila ukupno 90 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

– Obzirom na činjenicu da je akcija trajala samo šest sati, statistički pokazatelji ove akcije, u odnosu na broj kontroliranih vozača, koji su tom prilikom upoznati s akcijom, upućuje na činjenicu da je ova akcija imala preventivan karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije, tim više jer ih najavljujemo putem medija. Osim preventivnog, ova akcija je imala i represivan karakter na što upućuje broj utvrđenih prekršaja, posebno ciljanih prekršaja nepropisne brzine, kao i svih drugih prometnih prekršaja – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Pozivaju stoga još jednom vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer samo tako doprinose osobnoj sigurnosti, kao i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.