Nova akcija

Policija će idući tjedan loviti pijane i drogirane vozačeFoto: Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Policija će od 9. do 15. prosinca provoditi ciljanu preventivno-represivnu akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

– Na nužnost ovakvih ciljanih akcija u prometu upućuju i statistički pokazatelji prema kojima se bilježi porast broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola i droga, tako da je u proteklih jedanaest mjeseci na našem području zabilježeno 1.085 ovih prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zabilježeno 1.056 takvih prometnih nesreća, što čini porast za 29 prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola ili droga – poručili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

Napominju kako bilježe i znatan broj prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju, pa su tako u proteklih jedanaest mjeseci u prometu zatečena 1.132 vozača koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola i droga i 187 vozača koji su odbili ponuđeno testiranje.

– Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve  i da ne koriste mobitele tijekom vožnje,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu – naglasili su.


Pratite nas i na društvenim mrežama: