Pomaže i Europa

Počinje energetska obnova Cvjetnog doma, radovi vrijedni više od 9 milijuna kuna

Energetska obnova zgrade Cvjetnog doma počinje u pondjeljak postavljanjem prve skele sa zapadne strane objekta, potvrdio je ravnatelj te županijske ustanove Tomislav Ninić.

– Radovi su vrijedni oko 9,3 milijuna kuna, a predviđeni su obnova i izolacija fasade, zamjena vanjskih zatvora, pojačavanje toplinske obloge ravnih krovnih ploča i prelazak na novi energent u sustavu grijanja, odnosno umjesto nafte grijat ćemo na plin što će nam doniijeti i velike uštede uz činjenicu da će korisnicima i našim radnicima biti ugodnije i zimi i ljeti, pojašnjava Ninić.

Radove će izvoditi solinska tvrtka Crivac, a od njihove ukupne vrijednosti iz europskih sredstava osigurano je 3,8 milijuna kuna preko natječaja Ministarstva graditeljstva. Jednako toliko rezerviralo je Ministarstvo regionalnog razvoja dok će ostatak osigurati osnivač ustanove, Šibensko-kninska županija.

– Županija će podignuti kredit od HBOR-a po vrlo povoljnoj kamatnoj stopi od 0,5 posto jer je riječ o strogo namjenskim kreditima za ovakve investicije – kaže Ninić koji očekuje da će radovi biti ranije od veljače sljedeće godine kako je bilo planirano odnosno do kraja ove godine.

U Cvjetnom domu, po završetku obnove, očekuju uštedu od 300 tisuća kuna godišnje. Tamo inače 120 zaposlenih skrbe za 340 korisnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.