Počeo skup za odgojitelje predškolske djece u Solarisu: ‘Ulažemo u skrb, obrazovanje i sigurnost najmlađih’

Državni stručni skup za odgojitelje predškolske djece ‘Odgojitelj kao (su)kreaktor kvalitete odgojno-obrazovnog rada ustanove za rani i predškolski odgoj i obrazovanje’ započeo je jučer u Kongresnom centru Amadria Park u Solarisu i trajat će do sutra.

Okupljene je na svečanom otvaranju, odnosno odgojno-obrazovne radnike predškolskih ustanova s cjelokupnog područja Hrvatske, pozdravio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

– Tijekom ovog proljeća imao sam priliku pozdraviti na istom ovom mjestu vaše kolege iz drugih odgojno- obrazovnih segmenata i ono što primjećujem da vam je svima zajedničko želja za napredovanjem u stručnim znanjima,  a kako bi time kvalitetnije podučavali našu djecu. Drago nam je što ste za održavanje stručnog skupa odabrali baš naš grad koji je ponosni nositelj statusa ‘Prijatelja djece’ od 2009. godine – ispričao je Paško Rakić.

Sudionici, njih čak 300, radit će na važnosti aktivnog preuzimanja profesionalnih uloga u procesima vrednovanja i samovrednovanja kvalitete odgojno-obrazovnog rada kao pretpostavki promjena u RPOO, prepoznavat će indikatore kvalitete odgojno-obrazovnog procesa te raditi na razumijevanju važnosti timskog pristupa, međuljudskih odnosa i unaprjeđenju vještina razmjene profesionalnog iskustva.

– Osim što kontinuirano ulažemo u skrb, obrazovanje i sigurnost najmlađih sugrađana, Šibenik je posebno  ponosan i na jedan od najstarijih festivala u Hrvatskoj posvećen djeci – ‘Međunarodni dječji festival’ koji će ove godine obilježiti 59. obljetnicu – istaknuo je Rakić.

Zamjenik župana Nikola Blažević u svom pozdravnom govoru okupljenima pohvalio je koncept održavanja skupa koji će, osim stručnog dijela, sadržavati i razmjenu stečenih iskustava sudionika. Sudionicima skupa koji dolaze izvan Šibensko-kninske županije poželio je dobrodošlicu, izrazivši nadu da će u narednim danima obići brojne prirodne i kulturno-povijesne znamenitosti Šibenika i županije te nam se u što skorije vrijeme vratiti kao turisti.

Skup se održava u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a svojim nastupom otvaranje je uveličao mješoviti zbor Glazbene škole Ivana Lukačića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.