U blagdanskom periodu

Plenković najavio nove mjere u petak: ‘Najvažnije je smanjiti kretanje’Foto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Premijer Andrej Plenković u srijedu je izašao iz izolacije. U izolaciji je ostao duže u dogovoru s liječnicima, a zbog respiratornih problema koje je imao povezanih uz koronavirus. Osvrnuo se na pressicu Stožera. Rekao je da je dana velika ljudska žrtva u ovom trenutku, s obzirom na posljedice epidemije.

– Brojevi koje danas vidimo, iako su trendovi bolji, još uvijek su vrlo visoke. Stoga moramo i dalje poduzimati mjere i dodatno ih postrožavati. Što se tiče novih mjera, vjerojatno će biti spremne u petak. Tada ćemo vidjeti što moramo napraviti. Smanjenjem kontakta ćemo prevenirati daljnje širenje zaraze u Hrvatskoj – najavio je Plenković.

O postrožavanju mjera dodao je da se konsolidiraju prijedlozi, prenosi Dnevnik.hr

– Najvažnije je u ovom periodu blagdana što više umiriti kretanje i smanjiti kretanje. Dosadašnje mjere su počele pokazivati rezultate. Posebno visoko školstvo, svi fakulteti i srednje škole su do 18. siječnja izvan sustava. Veliki broj škola je prešao na model C i tu smo smanjili dinamiku kretanja – rekao je.

 

Na upit novinara zašto ne govori o konkretnim mjerama, s obzirom na brojke koje imamo, te o svojoj osobnoj odgovornosti za ovu situaciju – rekao je da se veliki dio populacije globalno nosi s COVID-om.

– Svi se s ovim nose. Mi smo svo vrijeme bili odgovorni i donosili mjere koje su bile adekvatne. Vlada vodi računa o svemu. U Hrvatskoj, zahvaljujući mjerama, ljudi nisu izgubili posao i svi su dobili plaću. Imali smo i turističku sezonu, solidniju nego drugi. Svaki restriktivan potez nosi svoje posljedice- Svaki život koji nestane je jedan previše i to je ono što nas žalosti i muči. Nažalost, slično je u mnogim zemljama i zato vjerujem da ćemo ovom kombinacijom mjera ostvariti rezultate -rekao je i dodao da neće ulaziti u tezu o osobnoj odgovornosti.

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: