Izgleda da sve 'kuha' zbog kuće predsjednika Županijske skupštine i načelnika općine Primošten

Petrina o županu: ‘Nova svinja zasjela na staro korito’, Jelić odgovorio: ‘Nema stvarnih sankcija za ovakve ispade’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na stranu Zlatke Kundid, županijske službenice, koja će možda biti višak u županijskoj upravi, stao je na svom Facebooku Stipe Petrina, predsjednik Skupštine Šibensko-kninske županije ne štedeći, u svom poznatom stilu, župana Marka Jelića, ali i sve njegove suradnike. Bombarder iz Primoštena iskoristio je ovaj trenutak za još jedan osobni obračun s Markom Jelićem.

– Prva greška gospođe je što opravdano ukazuje na kriminal u Županiji. Druga greška gospođe što župan Marko Jelić štiti kriminal u Županiji svim snagama nastojeći zadržati sve kriminalne strukture te na svaki način podržavajući kriminal u županiji. Narodski i bez uvijanja rečeno: Nova svinja zasjela na staro korito i ne želi ništa mijenjati. Kaže župan Marko Jelić da ne ‘želi kršiti zakon’. Hahahahahah, a što je do sada ovih 200 dana radio već konstantno kršio zakon ne radeći ništa da se stanje promjeni na bolje. Okružio se Marko Jelić župan sa najvećim ološem, misleći da će to zauvijek ostati. Ako se ne zaštite zviždači, a gospođa Zlatka to jeste, loše nam se piše. Vidimo da Marko Jelić župan čini sve da se riješi onih koji ukazuju na kriminal. Bjedno! Svojstveno dotičnom – zaključuje Petrina.

Za župana Marka Jelića je bilo kakav odgovor na Petrininu objavu spuštanje ispod razine koju može komentirati.

– Ja i u tom konkretnom slučaju radim sukladno zakonu. Jedino ja pokušavam sve da žena ne ostane na ulici. I sad je ovo opet pritisak. Evo, tko mu brani, ako on smatra da je ona toliko dobra, neka je stavi u Općinu Primošten. Pročelnica će odmah potpisati prebačaj. Ja napravim sve, oni to sruše jer njima njezin život nije bitan. Oni igraju samo za političke poene – kaže župan Jelić te dodaje da se oni igraju sa ženinim životom jer tko će nekoga, nakon ovoga, nagovoriti da je primi.

Što se pak tiče prozivki i uvreda Stipe Petrine upućenih osobno Jeliću, župan kaže kako to kontinuirano trpi i trpit će i dalje.

– Ovo je takvo društvo gdje nema nikakvih stvarnih sankcije za nekoga tko ovako nešto radi. S druge strane, ako ja stvarno štitim kriminal onda me treba prijaviti. Ja sam već bio 30… 50 puta pod raznim paskama, policijskim istragama gdje sam imao sve do jednu anonimnu prijavu. I niti jedna nije bila utemeljena. Neka me prijavi, ako misli da sam ja nešto napravio što nije u skladu sa zakonom. Ja ne štitim nikada kriminal. To dociranje bez odgovornosti vrlo je jednostavno svakome – poručio je Jelić dodajući da neće popustiti ni političkim, niti medijskim pritiscima.

Ono što nam župan nije želio komentirati, a neslužbeno doznajemo iz kuloarskih priča, da je aktualni napad na njega čista reakcija, kao i oni jumbo plakati po županiji, na otkrivenu priču o Petrininoj gradnji gdje je nije smjelo biti. Navodno Jelić odbija štititi Petrine interese u slučaju kuće, koju je svjesno izgradio na mjestu na ‘krivom mjestu’.

Inače, Zlatka Kundid, službenica je koja je Stipi Petrini prijavila navodne kriminalne radnje u Zajednici sportova Šibensko-kninske županije za koje se u reviziji ispostavilo da ne postoje, a utvrđeni su tek manji propusti. Trenutno dvije pročelnice Zlatku Kundid ne žele u svojim odjelima, a i ranije je bila u sukobu i sporovima s bivšim pročelnikom Nikolom Mihaljevićem, koji ju je dao na Službenički sud, a presudu na njenu štetu potvrdio je i Upravni sud. Županu Jeliću se izravno zamjerila jer je o predmetu na kojem je radila, bez njegovog znanja i odobrenja pročelnice, izvještavala izravno Stipu Petrinu, ‘pokušavajući odgovornos sa sebe prebaciti na druge’.


Pratite nas i na društvenim mrežama: