Pauk odgovorio Klarinu: ‘Više se bavite svojim poslom i okanite se sitnog politikanstva’Foto: arhiva

Ukidanje autobusnih linija i ispostave  Zavoda za hitnu medicinu Tisno i dalje su goruća tema na otoku Murteru, a nakon što je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin zbog toga javno prozvao Gorana Pauka, župan mu je danas odgovorio. Objavu prenosimo u cijelosti.

‘Uvaženi načelniče, g. Klarin, da se vi odnosite prema otoku Murteru kao ja, ne bi vam pao na pamet pokušaj premještaja uprave NP Kornati i njegovih funkcija u svoju općinu, a na štetu susjedne općine Murter-Kornati i to uz pomoć vašeg stranačkog poltrona, tadašnjeg ravnatelja parka. Ili suludi pokušaj gašenja jezerskog Big Game Fishing natjecanja prekrajanjem mula u prostornom planu jer vam politički nije pasalo vodstvo SD Punta rata…a što se tiče vaših primjedbi o ukidanju ispostave hitne i autobusnih linija prema Murteru – ništa novog od vas. I do sada ste nebrojeno puta vašim izjavama pokazali da nemate pojma čime se županija bavi i koje su joj nadležnosti. Pa da vas još jednom podsjetim da je odluku o mreži hitne donijelo ministarstvo, a ne županija, a isto važi i za autobusne linije, niti ih je utvrdila županija, niti može sankcionirati prevoznika koji ih ne obavlja. To može utvrditi samo prometni inspektor nadležnog ministarstva, ali i on tek kad i ako ministarstvo povuče internu odluku kojom je omogućilo prevoznicima da samostalno odaberu koje će linije voziti dok traje pandemija. A ljetno dežurstvo liječnika u timu hitne medicine za Murter nažalost nije osigurano, kao i rad niza turističkih ambulanti iz razloga sto jednostavno nema liječnika na tržištu koji su zainteresirani za rad ljeti u turističkim mjestima. Tako da preporučam: više se bavite svojim poslom i okanite se sitnog politikanstva’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.