Predkampanja HDZ-ovih izbora

Pauk i Burić podržali Plenkovića za novi mandat u stranci. Gradonačelnik otkrio i vlastite ambicije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Željko Burić i Goran Pauk pridružili su se u srijedu valu HDZ-ovaca na čelnim dužnostima i funkcijama, koji od utorka sinkronizirano, javno iskazuju podršku aktualnom predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću uoči unutarstranačkih izbora. Konferenciju za medije održali su u prostorijama HND-a, kako su rekli, ne želeći koristiti stranačku infrastrukturu za iznošenje osobnih stajališta s pozicija koje obnašaju u gradu i županiji.

– Predstojeći izbori u okviru stranke drastično će odrediti kako će stranka funkcionirati u budućnosti. Apsolutna podrška premijeru i predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću obzirom na sve što je radio od kada je na čelu stranke i kao premijer. To je moja osobna odluka jer je po mom mišljenju on najuspješniji hrvatski premijer iza čega stoji puno pokazatelja i rezultata. Smatram da njegovu uspješnost kao predsjednika stranke u velikom dijelu implicira upravo taj uspjeh njega kao premijera – rekao je Pauk.

Nabrajajući rezultate Andreja Plenkovića, Pauk je naglasio pretvaranje stranke u jednu modernu stranku preko svoje osobnosti te pobjedu na parlamentarnim izborima u tvrdo personaliziranom srazu s Milanovićem.

– Ja osobno mislim da bi za stranku vrlo bitna bila politika kontinuiteta. Imamo i lokalni primjer gradonačelnika Burića u drugom mandatu koji postiže strahovito velike i vidljive uspjehe koje vide i ljudi puno dalje od Šibenika – kazao je Pauk naglasivši posebno premijerovu politiku dijaloga i uvažavanja prema lokalnoj i regionalnoj samoupravi kao dosad nikada viđen.

Ocjenjujući Andreja Plenkovića modernim političarem koji je Hrvatsku pozicionirao nikad kvalitetnije i konkretnije, Pauk je poručio da je i to dobar razlog da nastavi voditi stranku i pozicionirati je od centra prema desno, ali ne i krajnje desno jer to ne bi bio pravi put.

– Moja osobna i nedvosmislena podrška Andreju Plenkoviću u kandidaturi za novi mandat predsjednika HDZ-a. Moja podrška seže još od prvog susreta između mene Plenkovića i Damira Krstičevića na kavi u Šibeniku i moje jasne podrške njegovoj prvoj kandidaturi. Mislim da je Šibenik primjer što znači europska politika koju vodi Andrej Plenković. Potpuna konsolidacija proračuna Grada Šibenika rezultat je četiri ciklusa poreznih reformi.Uz nacionalni suverenitet i samostalnost, što je bila odrednica prvog hrvatskog predsjednika, pokojnog Franje Tuđmana, bilo je i jasno pozicioniranje Hrvatske u srednjoj Europi i kulturološki i gospodarski integritet u zapadnoj Europi, a nitko to nije snažnije radio u ime HDZ-a kao što radi aktualni premijer – zaključio je Burić.

Burićeva podrška Plenkoviću ide i zbog zasluga na demokratizaciji stranke kroz izborni sustav ‘jedan čovjek, jedan glas’. Na pitanje o vlastitoj kandidaturi za još jedan mandat predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, Burić je ostavio rezervu.

– Ja ću i proširiti pitanje pa odgovoriti hoću li se ponovo kandidirati za mjesto gradonačelnika i predsjednika Gradskog odbora stranke. U ovoj mojoj dobi to najprije ovisi o nekim biološkim karakteristikama. Ako budem zdrav i ako to bude volja članova stranke, onda da. Ako, ne daj Bože, se dogodi nešto neobično ili neočekivano, a u životu ništa ne možete tvrditi niti 24 sata unaprijed, onda će to biti neke druge okolnosti – pojasnio je Burić.

– Zasad dobro stojiš – dobacio je Pauk.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.