Za vikend stabilizacija

Ovih dana očekujte sve posljedice juga, a u svibnju bi moglo upeči

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nekoliko sljedećih dana čitat ćete najčešće o promjenljivom i nestabilnom vremenu, povremeno uz kišu. U nadi da su rastreseni krovovi pokriveni možemo se veseliti kiši jer će mnogima spasiti ljetinu koja jedva da klija u suhoj zemlji. Kiša će past gotovo diljem Hrvatske, barem u malim količinama, a ponegdje će vrlo vjerojatno biti i obilnijih pljuskova, osobito na sjevernom Jadranu. Mjestimice je moguće i olujno nevrijeme s grmljavinom, sugradicom pa i tučom, posebice danas i tijekom petka.

Jutro je na šibenskom području pretežno oblačno uz slab jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku i Rogoznici 16 °C, u Vodicama, Murteru, Pirovcu i Primoštenu 15, u Kninu, Skradinu i na Miljevcima 14, u Drnišu i Oklaju 13, a na Promini 10 °C.

I danas na srednjem Jadranu računajte s jugom. U unutrašnjosti Dalmacije, a poslijepodne ponegdje i na moru okrenut će na jugozapadnjak. Bit će promjenljivo, ponegdje s kišom i grmljavinom, a lokalno može biti i neverina. More uglavnom umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka do 22 °C.

I u drugoj polovini tjedna na Jadranu se nastavlja promjenljivo, uz povremenu kišu poglavito u petak, kada su opet mogući i izraženiji pljuskovi. Puhat će i dalje jugo, a povremeno i jugozapadni i zapadni vjetar.

U danima vikenda atmosfera će se postupno stabilizirati pa će još samo u subotu postojati mala mogućnost za lokalni grmljavinski pljusak, dok će u nedjelju prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Temperatura zraka na Jadranu se neće znatnije mijenjati, pri čemu će do nedjelja prevladavati jugo i jugozapadni vjetar, a zatim bura i tramontana.

Za dugih deset dana svibnja ove rane prognoze za sada najavljuju preuranjeno ljeto s temperaturama u unutrašnjosti i do 30 °C.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: