Velik korak za malu općinu

Otvoreni Društveni dom u Unešić i cesta prema Vinovu Donjem

Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje otvorili su danas u Unešiću župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Kako doznajemo u Šibensko-kninskoj županiji, projekt je vrijedan cirka 662 tisuće kuna, a odobren je od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kroz mjeru 7.4.1. ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti. Prostorije će koristiti DVD ‘Unešić’, udruge s prostora općine, kao i svi ostali zainteresirani dionici koji trenutačno nemaju adekvatne prostorije a kojima se ukaže potreba za korištenjem dva nova ureda i polivalentne dvorane u sklopu objekta, a u prostorijama je također planirana spomen soba poginulima hrvatskim braniteljima s prostora općine Unešić.

– Koristim ovu prigodu da čestitam načelniku Živku Bulatu i njegovim suradnicama na naporima koje ulažu u upravljanje općinom, osluškuju potrebe žitelja Općine Unešić i što su pomoću novca iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurali rekonstrukciju postojećeg, napuštenog, devastiranog i nefunkcionalnog društvenog doma kao i rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC 183 na području općine Unešić – kazao je župan Pauk.

Rekonstrukcijom ceste u dužini 8.3 kilometra koja povezuje naselja Unešić, Nevest i Vinovo Donje osigurana je bolja prometna povezanost kojom se omogućuje bolji pristup ruralnim, društvenim uslugama i resursima što ima pozitivan učinak na lokalnu zajednicu, a ujedno postaje sigurnija s postavljanjem betonskih rigola, bankina i bermi, te prometnih znakova, signalizacije i označavanja kolnika. Ukupna vrijednost projekta je cca 4,2 milijuna kuna, a sufinancirana je 85 posto iz EU fondova dok je ostatak financirala Republika Hrvatska.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.