Akcija nadzora brzine

Opet je porastao broj nesreća na našim cestama. Policajci će zato u srijedu izaći na prometnice…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Maksimalan broj policajaca u srijedu će nadzirati brzinu vožnje na cestama, a sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području, s obzirom da Policijska uprava šibensko-kninska bilježi povećan broj prometnih nesreća na početku godine, u odnosu na isto razdoblje lani.

– Na nužnost ovakve ciljane akcije u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima bilježimo negativan trend porasta broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom tijekom protekle godine, kada je evidentirano 290 ovakvih prometnih nesreća, od kojih 116 s ozlijeđenim i 8 sa smrtno stradalim osobama, nasuprot ukupno 274 takve prometne nesreće tijekom 2018. godine, od kojih 128 s ozlijeđenim osobama i 7 sa smrtno stradalim osobama – izvijestili su iz PU šibensko-kninske.

U nadzor prometa stoga će, osim policajaca, biti uključena i sva raspoloživa oprema i uređaji, a kontrolirat će vozače na lokacijama koje su se pokazale kritičnima u slučaju prekršaja takve vrste.

– Bitno je napomenuti da bilježimo znatan porast broja utvrđenih i sankcioniranih prekršaja nepropisne brzine kojih je protekle godine zabilježeno 8.703, odnosno 45,8 posto više nego 2017.godine kada je utvrđeno i sankcionirano 5.970 takvih prekršaja. Gornje upućuje na činjenicu da i pored represivnih akcija policije, koje su također vid prevencije prema neodgovornim vozačima, bilježimo znatan broj prometnih nesreća kojima je uzrok nepropisna i neprilagođena brzina, a koje za posljedicu imaju teška stradavanja i sa smrtnim posljedicama – priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Pozivaju stoga vozače da prilagode vožnju osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, vremenskim uvjetima, gustoći prometa, poštujući propisana ograničenja brine, kao i da ne voze pod utjecajem alkohola, ne koriste mobitele za vrijeme vožnje i koriste sigurnosne pojaseve.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.