21. sjednica

Održana sjednica Županijske skupštine, posljednja u ovom sazivu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U konvencijskom centru u Solarisu održana je 21. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, posljednja u ovom sazivu.

Nakon aktualnog sata, usvojen je dnevni red s 29 točaka te Prijedlog Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Šibensko-kninske županije, zbog potrebe usklađivanja sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Nadalje, usvojen je i Prijedlog odluke  o izmjenama i dopunama Poslovnika Županijske skupštine Šibensko-kninske županije  kojim se propisuju mogućnosti i način održavanja elektroničkih sjednica za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.

Vijećnici Županijske skupštine prihvatili su Izvješće o radu župana Šibensko-kninske županije za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca  2020. godine, kao i   Izvješće o radu Županijske uprave za ceste na području Šibensko-kninske županije za 2020. godinu.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog i srednjeg školstva Šibensko-kninske županije u 2021. godini.

Vijećnici Županijske skupštine jednoglasno su prihvatili Izvješće o stanju sustava civilne zaštite kao i Godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području Šibensko-kninske županije u 2021. godini s financijskim učincima  za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Prema ovom izvješću, stanje sustava civilne zaštite na području Šibensko-kninske županije za 2020. godinu, ukupna spremnost sustava civilne zaštite u području reagiranja i aktivnosti usmjerenih na zaštitu od velikih nesreća – procijenjena je visokom, jednako kao i  spremnost cjelovitog sustava civilne zaštite za upravljanje rizicima od velikih nesreća. Ipak, postoji prostor za ulaganja u unaprjeđenje sustava civilne zaštite i ostvarivanje još veće spremnosti na adekvatno reagiranje u slučaju ugroze

Također, prihvaćeno je Izvješće o stanju okoliša, Program zaštite okoliša te  Izvješće o kakvoći mora za kupanje na morskim plažama Šibensko-kninske županije u 2020. godini.

Kontrola kakvoće mora na morskim plažama Šibensko-kninske županije obavljala se od 18. svibnja do 29. rujna 2020. Ukupno je analizirano 1000 uzoraka mora za kupanje kroz 10 uzorkovanja. 979 pojedinačnih uzoraka, odnosno 97,9 posto,  ocijenjeno je izvrsnim,  13 uzoraka( 1,3 posto )ocjenjeno je dobrim, dok je 8 uzoraka( 0,8posto ) ocijenjeno zadovoljavajućim.

Nakon glasovanja o svim točkama dnevnog reda, župan Goran Pauk zahvalio je vijećnicima na suradnji i predanom radu u protekle četiri godine.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.