1. 129 aktivnih slučajeva

Od korone u našoj županiji preminule dvije osobe. Skoro svaki drugi testirani pozitivan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 228 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije i to 185 osoba s područja Šibenika, 17 osoba s područja Vodica, šest osoba s područja Tisnog, pet osoba s područja Pirovca, četiri osobe s područja Drniša, po tri osobe s područja Tribunja i Skradina, dvije osobe s područja Primoštena te po jedna osoba s područja Bilica, Unešića i Civljana.

Preminule su dvije osobe – ženska osoba (1928. godište) i muška osoba (1939. godište), koje su se liječile u kninskoj bolnici.

Trenutno su 1129 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 47 osoba, od kojih je sedam osoba na respiratoru, a pet osoba je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 14 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2858 osoba. Od toga je 2831 bliski kontakt oboljelih, a za 27 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 519 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.