U samoizolaciji 133 osobe

Od koronavirusa obolio mlađi Biličanin i žena s državljanstvom Hrvatske i Srbije

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Bilica, kontaktu ranije oboljelog, te o ženskoj osobi srednje životne dobi s dvojnim državljanstvom, Republike Hrvatske i Republike Srbije, koja boravi u Kninu.

– Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 133 osobe od kojih je 112 osoba kontakt oboljelih od COVID-19, dok je 21 osoba ušla u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. U protekla 24 sata uzorkovano je 70 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus – priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na današnji dan u Šibensko-kninskoj županiji, od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno su  43 osobe oboljele od COVID-19 infekcije, a trenutno je 21 aktivni slučaj oboljenja. Tri osobe se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

– Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju – pozivaju iz Stožera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.