Konačno mirno i stabilno

Od jutra do popodne i desetak stupnjeva toplije, a i vikend suh i sunčan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najniže temperature ove zime, prisnažene olujnom burom, kao i pola klimatološke zime, su zanama. Po najavama meteorologa slijede manje hladne noći i jutra, te još topliji dani, ponegdje i osjetno, uz dvoznamenkastu poslijepodnevnu temperaturu zraka. Pritom na svoje dolaze i željni suhog, stabilnog i razmjerno mirnog vremena. Biometeorološke prilike bit će povoljne.

Na šibenskom je području jutros vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 8 °C, na Promini 6, u Kninu 5, u Šibeniku i Primoštenu 4, u Pirovcu, Murteru i Oklaju 2, u Vodicama, Žaboriću i na Miljevcima 0, u Skradinu i Dubravi -1, a u Drnišu i Bilicama -2 °C.

Bura je u noći napokon prestala onemogućavati normalno prometovanje, ali bi neki mogli prigovarati zbog umjerenog sjeverozapadnog vjetra, na otvorenome i jakog, koji će umjereno valovito more, ponegdje i valovito, prouzročiti i na srednjem Jadranu. Uz vedrinu, u unutrašnjosti Dalmacije i slab vjetar, temperatura zraka od jutra do poslijepodneva porast će i za više od 10 °C, što se prošlih tjedan dana rijetko događalo.

U većini će krajeva najviše vedrine vjerojatno biti danas, na Jadranu još i sutra, a nakon toga najprije češća magla, ne samo po nizinama unutrašnjosti, nego i ponegdje na sjevernom Jadranu, osobito zapadno od Istre, zatim i više oblaka, poglavito početkom novoga tjedna, kada se pojavljuje i mala vjerojatnost oborina. I pritom će biti znatno mirnije nego prošlih dana, iako u petak i subotu uz još uglavnom zamjetan vjetar, posebice na Jadranu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: