Objavljeni nalazi obdukcije nesretno preminulog Mattea: ‘Sustav nije zakazao, Matteo je bolovao od neprepoznate bolesti’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Doktorica Grba sa Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku kazala je kako je temeljem obdukcijskog nalaza utvrđeno da je preminuo od prethodnog asmatskog bronhitisa i neprepoznate srčane mane i mane krvnih žila što je dovelo do nagle smrti, piše RTL

– U 17,25 na 194 upućen je poziv koji je glasio ‘asmatičar i teško diše’, desetak minuta kasnije tehničar je bio na licu mjesta gdje je zatekao čovjeka bez svijeti i bez pulsa te patronažnu sestru koja je već započela masažu srca. U 17,30 je obaviješten Tim 1 koji je bio najbliži, bio je to tim koji se nalazio na Trešnjevci. U 17,51, prema lokaciji GPS-a, taj je tim započeo postušpak oživljavanja”, objasnila je profesorica Petrovečki.

Ministarstvo zdravstva sazvalo je za 16,30 sati konferenciju za medije na kojoj će, stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku obrazložiti rezultate obdukcijskog nalaza nesretno preminulog Mattea Ružića.

Tjedan dana prošlo je od nesretne smrti mladog Mattea koji je tragično preminuo u Zaprešiću.

Podsjećamo, Matteo Ružić (22) se srušio prošlog vikenda u Zaprešiću, a nakon dolaska vozila Hitne pomoći bez liječnika i adekvatne medicinske opreme u mukama je preminuo.

 

Ministar Kujundžić prije četiri dana je na presici rekao kako kod ovog slučaja nije bilo propusta i da je Hitna pomoć sve u skladu s hrvatskom regulativom i pravilom struke. Ponovio je kako kod ovog slučaja ne postoji politička odgovornosti te da ne misli podnijeti ostavku.

Foto: arhiva


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.