Objavljene detaljne upute za rad kina u trgovačkim centrimaFoto: arhiva

Na stranicama HZJZ-a objavljene su upute za rad multipleks kina u trgovačkim centrima.

Multipleksi u šoping centrima, podsjetimo, napokon mogu otvoriti svoja vrata, pet mjeseci od zatvaranja. Cinestar je objavio da s radom kreće 20. kolovoza.

Na ulazu u prostor kina i u unutrašnjosti trebaju biti sredstva za dezinfekciju ruku i obavijest da je dezinfekcija ruku obvezna.

Kada je riječ o osoblju kina, oni svakog dana prije dolaska na posao moraju mjeriti temperaturu i ako je ona veća od 37,2 stupnja, ne smiju dolaziti na posao. Preporuka je i da posjetitelji prije dolaska u kino mjere temperaturu.

HZJZ ističe da je projekcija filmova moguća samo u dvoranama koje mogu zadovoljiti uvjete poput održavanja fizičke udaljenosti. Također, mora se ograničiti i broj ljudi koji istovremeno mogu biti u dvorani, a taj broj određuje organizator sukladno veličini prostora i vrsti događaja.

Raspored izlaženja iz dvorane

‘U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima sudionika zatražit će odobrenje od ministarstva nadležnog za kulturu, a koje će po potrebi
konzultirati Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Sva događanja, kao i planirani broj sudionika, ovisit će o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji’ stoji u preporukama HZJZ-a.

Preporučuje se udaljenost među posjetiteljima od najmanje 1,5 metara između svakog sjedećeg mjesta, ali i kod ulaska, kretanja i izlaska. Izlazak posjetitelja treba se organizirati tako da izlaze jedan po jedan, a najprije izlaze oni koji su najbliže vratima, prenosi Index

Organizatori moraju voditi evidenciju posjetitelja, a potiče se prodaja ulaznica preko interneta kako bi se izbjegao fizički kontakt.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.