Traže nastavak potrage

Obitelj Miškić uputila je apel premijeru, predsjednici i ministrima, a krenula je peticija za nastavak potrage

maritimebulletin.net

Obitelj Miškić šokirana je nakon službene objave skandalozne i sramotne odluke o prestanku potrage za sedam nestalih članova posade broda Bourbon Rhode, među kojima i je hrvatski državljanin, kapetan Dino Miškić. Obitelj je tijekom proteklih dana od tvrtke i iz drugih službenih kanala dobivala informacije kako će se za tri preostale splavi za spašavanje koje još nisu nađene tragati dok god postoji i najmanja šansa za pronalazak preživjelih. Tri splavi nisu nađene, a potraga je obustavljena nakon samo sedam dana.

 – S time se ne možemo niti ćemo pomiriti! Apeliramo na Premijera, Predsjednicu i cijelu Vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u ovoj borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji! Molimo da u ovoj mučnoj situaciji iskoristite sav svoj utjecaj kako bi se potraga nastavila do pronalaska 3 splavi. Kao predstavnici vlasti, molimo Vas – učinite sve što je u Vašoj moći da se dozna cijela istina i da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji niti jednog hrvatskog pomorca – piše u apelu obitelji Miškić.

Članovi Facebook grupe Bourbon Rhode Rescue danas su, nakon vijesti o prestanku službene potrage za nestalim pomorcima, među kojima je i šibenski kapetan Dino Miškić, pokrenuli online peticiju kojom se traži nastavak akcije spašavanja.

– Tvrtka Bourbon Offshore danas je objavila službeno priopćenje da će akciju spašavanja posade, iako sedmorica pomoraca još uvijek nisu nađeni, nastaviti samo brodovi čije se rute nalaze u području brodoloma, što znači da je službena potraga završila – napisano je u pozivu na potpisivanje peticije.

Peticija, kojom se traži nastavak akcije spašavanja sedmorice pomoraca, može se potpisati OVDJE.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.