NP Krka ima novu info brošuru: Preko mobitela jednostavno isplanirajte obilazak Parka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nova informativna brošura Nacionalnog parka ‘Krka’, dostupna na njihovoj web stranici, sadrži brojne praktične i servisne informacije potrebne za jednostavno snalaženje u Parku i novi je alat u planiranju posjeta Parku.

Namijenjena je posjetiteljima, medijima, istraživačima odnosno svima onima koji prije nego što posjete Nacionalni park žele detaljno isplanirati svoj obilazak kako bi Krku što bolje upoznali.

– Po prvi puta donosi deset različitih mogućnosti obilaska – za donji, srednji i gornji tok, koje možete kombinirati ovisno o svojim sklonostima i vremenu kojim raspolažete, a i da biste izbjegli moguću gužvu i mogli uživati u različitim predjelima Parka. U međuvremenu, možete upoznati gradove i općine u okolici Parka i kušati tradicionalne proizvode ovoga kraja u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima uz Krku – priopćili su iz Javne ustanove NP Krka.

Brošura sadrži više specijaliziranih mapa koje zahvaljujući kreativnim grafičkim rješenjima, uz minimalne tekstualne informacije, pregledno prikazuju sadržaje u Parku, njihovu lokaciju i načine na koje se do njih može doći.

Inače, područje Parka podijeljeno je na donji, srednji i gornji tok Krke, pa je i obilazak podijeljen po tim cjelinama kako bi posjetitelji  ovisno o raspoloživom vremenu, mogli isplanirati svoj posjet tako da obuhvate što više lokaliteta.

Brošura sadrži i kartu s ucrtanim pješačkim stazama te informacije kako do svake od dvadeset dviju staza doći te napomene vezane za njihov za obilazak. Zaljubljenici u vožnju na dva kotača mogu saznati koje biciklističke rute postoje u Parku i kuda sve prolaze.

– Vjerujemo da će brošura biti korisna i osobama smanjene pokretljivosti jer za njih prvi puta donosi detaljne informacije o mogućnostima obilaska Parka – poručili su iz JU Krka.

Informativna brošura je ilustrirana s mnoštvom fotografija Parka. Donosi i sažete prikaze vrijedne prirodne i kulturnopovijesne baštine Parka te mnogo informacija o zanimljivostima u Parku i njegovoj neposrednoj blizini te odgovore na neka od pitanja brojnih posjetitelji.

Brošuru pronađite OVDJE.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)


Pratite nas i na društvenim mrežama: