Velike količine kiše u kratkom razdoblju

FOTO Nevrijeme zahvatilo Dalmaciju. U Kaštelima katastrofalna tuča, munja uzrokovala požar na Zlarinu

Josip Bepo Šitin/Crometeo/Facebook

Nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom pogodilo je danas u poslijepodnevnim satima šire područje Dalmacije. U Kaštel Štafiliću je, javlja Dalmacija danas, padala katastrofalna tuča, a na našem području je, uz velike količine kiše u kratkom razdoblju, ponegdje bilo i krupe. Jedna munja zapalila je požar na Zlarinu oko 14 sati.

Požar na Zlarinu je lokaliziran, izvijestili su iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, a na terenu je osam vatrogasaca iz DVD-a Zlarin sa dva vozila.

Olujni oblak razvio se u Zagori srednje Dalmacije te je zahvatio obalu i dio Cetinske krajine, a nakon toga se proširio na zaleđe Trogira i Kaštela.

Isprva slabi pljuskovi zahvatili su šire područje od Vodica i Zatona do Bilica, a onda je nastao potop. Uz jaku kišu, vjetar je u sat vremena mijenjao smjer nekoliko puta, a ni krupa nije izostala, pa su moguće i štete na poljoprivrednim kulturama. Najviše kiše dobio je Zaton, čak 36 litara po četvornome metru. U Bilicama je palo 16 litara, u Dubravi 13, a po četiri litre kiše na četvorni metar su dobili Skradin i Vodice.

Prije nevremena temperature su bile visoke, većinom iznad 25 Celzijevih stupnjeva, a u samo pola sata temperatura zraka u Kaštel Štafiliću pala je za nevjerojatnih 12 stupnjeva.Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.